Počas jari rastú nielen rôzne kvety a bylinky, ale aj naša chuť na ľahšie a zdravšie jedlá plné rozmanitých vôní a farieb. Prinášame vám 7 jarných, nie iba zelených polievok na každý deň v týždni. Ako si ich nakombinujete závisí čisto od vás! Dobrú chuť!
Keď sa spomína púpava v rámci jedál a nápojov, najčastejšie si ju spájame s prípravou domáceho sirupu. Avšak ďalším obľúbeným spôsobom, ako zúžitkovať malé liečivé kvety je aj výroba prírodného sladidla - medu. Vyskúšajte si ju s našou podrobnou fotogalériou!
Na výrobu viac ako 1 litra púpavového sirupu potrebujeme približne 4 plné hrste púpavy. Jej sezóna sa pomaly končí a preto vám odporúčame náš overený recept, kde jej kvety efektívne využijete. Nech sa vám sirup podarí!