topspravy.sk mať prehľad
pátek, 19.4.2024 | Meniny má Jela

Najnovšie správy – O médiách.com – Kultúra

  • 19.04.2024 11:10 Počet nových predplatiteľov Netflixu znovu prekonal odhady (O médiách.com)
    Počet nových predplatiteľov Netflixu znovu prekonal odhady

    Streamovacej platforme Netflix pribudlo v prvom štvrťroku 9,33 milióna predplatiteľov, teda takmer dvakrát viac, než sa čakalo. Firma ale očakáva slabší rast tržieb ako analytici. Jej akcie preto najskôr po zverejnení hospodárskych výsledkov pridali zhruba tri percentá, avšak následne štyri percentá stratili.


  • 19.04.2024 11:00 Je nám z digitálnej hudby stále do skoku? (O médiách.com)
    Je nám z digitálnej hudby stále do skoku?

    Aká je hudba budúcnosti? Aké trendy čakajú konzumáciu pesničiek v najbližších rokoch? Počúvajú ľudia rádio? O tom sa budeme rozprávať s moderátorom a redaktorom Rádia_FM, Petrom Dolníkom. Pokračovanie.


  • 19.04.2024 10:50 My sme les podáva trestné oznámenie vo veci usmrtenia medveďa pri Liptovskom Mikuláši (O médiách.com)
    My sme les podáva trestné oznámenie vo veci usmrtenia medveďa pri Liptovskom Mikuláši Na základe medializovaných informácií sa domnievame, že pri odstrele medveďa, ktorý pred niekoľkými týždňami prebehol cez Liptovský Mikuláš bol spáchaný trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov a trestný čin pytliactva. 19.4. 2024 Občianska iniciatíva MY SME LES podáva trestné oznámenie pre podozrenie z neoprávneného usmrtenia chráneného živočícha. Jedinec, ktorý 17.3. 2024 prebehol Liptovským Mikulášom a zranil 5 ľudí, bol identifikovaný ako samec s hmotnosťou 80-100 kilogramov, kým 26.3. medzi Závažnou Porubou a Iľanovom bola usmrtená samica s hmotnosťou 67,9 kilogramu. Máme za to, že v tomto prípade neboli splnené zákonné podmienky a išlo o náhodne zastreleného medveďa, ktorý nestratil plachosť a svojím správaním neohrozoval ľudí a ich majetok. Podľa medializovaných informácií Ministerstvo životného prostredia SR dalo zásahovým zložkám pokyn, aby usmrtili hocijakého medveď...
  • 18.04.2024 17:00 Viac ako 150 ukrajinských a zahraničných novinárov žiada odvolanie armádnej hovorkyne (O médiách.com)

    Vyše 150 ukrajinských a zahraničných novinárov pôsobiacich v tejto východoeurópskej krajine sa tento týždeň obrátilo na vedenie armády, aby odvolalo hovorkyňu svojho južného veliteľstva Nataliju Humeňukovú. Podľa nich bráni v informovaní o ruských vojnových zločinoch páchaných na juhu Ukrajinu alebo o ukrajinských vojakoch brániacich túto časť Ukrajiny a obyvateľoch týchto regiónov.


  • 18.04.2024 16:50 Markíza pre UEFA EURO 2024 vyčlenila priestor na Markíze, Dajto aj Voyo (O médiách.com)
    Markíza pre UEFA EURO 2024 vyčlenila priestor na Markíze, Dajto aj Voyo

    O približne dva mesiace sa rozohrá na obrazovkách skupiny Markíza Majstrovstvá Európy vo futbale - UEFA EURO 2024, ktoré prinesie skupina Markíza na platformách Markíza a Dajto a streamovacej službe Voyo, a to aj vrátane zápasov slovenskej reprezentácie, zaujímavých sprievodných programov.


  • 18.04.2024 16:35 Slovensko sa pripája k iniciatíve Zbierka na muníciu pre Ukrajinu. Prispieť môžete tiež (O médiách.com)
    Slovensko sa pripája k iniciatíve Zbierka na muníciu pre Ukrajinu. Prispieť môžete tiež

    Česká vláda nedávno odštartovala celosvetovú iniciatívu na nákup potrebnej munície pre Ukrajinu. Zapojilo sa do nej už viac ako dvadsať krajín. Slovenská vláda sa pridať sa odmietla. Bola by hanba, keby to tak zostalo. S odopretím tejto pomoci nášmu susedovi sa nezmierime. Občianskou zbierkou chceme ukázať, že o tom nerozhoduje len vláda a premiér Fico. Sme presvedčení, že postoj vlády nereprezentuje väčšinu občanov. Sme si istí, že my, obyvatelia a obyvateľky Slovenska, pomôcť chceme a vieme. Občianskou zbierkou Munícia pre Ukrajinu - Keď nie vláda, posielame my dokážeme, že Slovensko nie je zbabelé a stojí na správnej strane dejín.


  • 18.04.2024 16:31 Hlavnou vždy v oblakoch? S týmito appkami sa môžeš cítiť ako pilot (O médiách.com)

    Lietanie ľudstvo fascinovalo prakticky odjakživa. Ide o štatisticky najbezpečnejšiu formu cestovania, ktorá nás v priebehu pár hodín dokáže prepraviť prakticky kamkoľvek na svete. Stať sa však profesionálnym pilotom je však poriadne časovo aj finančne nákladné. Stať sa pilotom či spoznávať všetko ohľadom lietania a lietadiel však môžete aspoň vďaka svojmu mobilu a tým správnym hrám a aplikáciám. Pokračovanie.


  • 18.04.2024 16:20 Rokovania VšZP so Zdravitou boli úspešné, dospelo sa k dohode na zmluvných podmienkach pre ďalšie obdobie (O médiách.com)

    Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa po konštruktívnych rokovaniach s odborným združením neštátnych ambulantných lekárov Zdravita dohodla na nových zmluvných podmienkach. Poisťovňa od začiatku hľadala kompromis medzi svojimi možnosťami a požiadavkami poskytovateľov ambulantnej starostlivosti.


  • 18.04.2024 16:11 Prečo je pre naše zdravie dôležitý stav mikrobiómu? Vysvetľuje lekár Boris Bajer (O médiách.com)

  • 18.04.2024 16:05 Krotitelia duchov sú späť! Apríl v Cinema City však prinesie aj veľa drámy (O médiách.com)

     Aprílové plátna Cinema City zaplavia príbehy plné emócií, napätia a nezabudnuteľných postáv. Objavia sa slovenské filmy Smršť a Spiaci účet, ale aj dráma Súperi či triler Opičí človek. Vychutnajte si bohatú ponuku aprílových noviniek aj s obľúbenou Pepsi colou, voňavým popcornom či nachos.


  • 18.04.2024 16:05 Zurian odmietol polygraf napriek tomu, že je jeho povinnosťou absolvovať ho (O médiách.com)

    Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Branislav Zurian potvrdili, že budú pokračovať v reformných veciach zavedených v roku 2021, a že sa Zurian nezúčastní polygrafu napriek tomu, že mu to prikazuje platné nariadenie ministra.


  • 18.04.2024 16:00 RTVS v súvislosti s úmrtím Juliusa Galgana mení program (O médiách.com)
    RTVS v súvislosti s úmrtím Juliusa Galgana mení program

    Dnes v skorých ranných hodinách zomrel dlhoročný pedagóg, režisér a zakladateľ DIVADLA G Július Galgan. O úmrtí známeho zakladateľa ochotníckeho divadla informuje RTVS aj primátor Trebišova.


  • 18.04.2024 14:15 O2 prináša zvýšenú ochranu siete prostredníctvom služby O2 Security (O médiách.com)
    O2 prináša zvýšenú ochranu siete prostredníctvom služby O2 Security

    Falošné web stránky, podvodné správy či škodlivé reklamy. Na internete je množstvo hrozieb, ktoré sa z užívateľov smartfónov pokúšajú vytiahnuť citlivé údaje, peniaze alebo šíria nebezpečné vírusy. Útočníci sa neustále zdokonaľujú, preto je čím ďalej ťažšie odhaliť, že ide o podvod.


  • 18.04.2024 14:15 Slovensko nemá peniaze ani na dvanáste, nieto ešte na trináste dôchodky (O médiách.com)
    Slovensko nemá peniaze ani na dvanáste, nieto ešte na trináste dôchodky

    Parlament dnes schválil trináste dôchodky, ktoré dôchodcovia dostanú pred Vianocami. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) však upozorňuje na to, že Slovensko nemá ani na dvanáste dôchodky, nieto ešte na tie trináste. Jednoducho nemáme dostatok zdrojov, pričom už teraz musí byť Sociálna poisťovňa dofinancovaná sumou 1,6 miliardy eur zo štátneho rozpočtu, ktoré si musíme požičiavať.


  • 18.04.2024 14:10 Slovenská sporiteľňa predstavuje mobilnú inováciu aj na pomoc v boji proti rakovine (VIDEO) (O médiách.com)
    Slovenská sporiteľňa predstavuje mobilnú inováciu aj na pomoc v boji proti rakovine (VIDEO)

    Až 40-tisíc Slovákov a Sloveniek sa každoročne zaradí medzi onkologických pacientov. „Keďže počet ľudí, ktorí nenosia so sebou hotovosť, kontinuálne rastie, chceme prichádzať s inováciami, vďaka ktorým umožníme prispievať na dobrú vec všetkým našim klientkam a klientom,“ vysvetľuje Marta Cesnaková, hovorkyňa Slovenskej sporiteľne.


  • 18.04.2024 14:05 Slovenská sporiteľňa predstavuje unikátnu mobilnú inováciu aj na pomoc v boji proti rakovine (VIDEO) (O médiách.com)
    Slovenská sporiteľňa predstavuje unikátnu mobilnú inováciu aj na pomoc v boji proti rakovine (VIDEO)

    Až 40-tisíc Slovákov a Sloveniek sa každoročne zaradí medzi onkologických pacientov. „Keďže počet ľudí, ktorí nenosia so sebou hotovosť, kontinuálne rastie, chceme prichádzať s inováciami, vďaka ktorým umožníme prispievať na dobrú vec všetkým našim klientkam a klientom,“ vysvetľuje Marta Cesnaková, hovorkyňa Slovenskej sporiteľne.


  • 18.04.2024 13:30 RTVS začína s veľkou rekonštrukciou vysielača, dotkne sa to aj poslucháčov (O médiách.com)
    RTVS oznamuje plánovanú rekonštrukciu vysielača FM Banská Bystrica Suchá Hora RTVS oznamuje, že od 29. apríla 2024 od 8.00 h sa začnú plánované rekonštrukčné práce na rozhlasovom vysielači Suchá Hora, ktorých cieľom je zabezpečiť do ďalších rokov rovnako kvalitný príjem poslucháčom Rádia Slovensko a Rádia Regina Stred. Bratislava, 18. apríla 2024 FM vysielač Banská Bystrica Suchá Hora sa nachádza v lokalite Skalka pri Kremnici vo výške 1230 metrov nad morom s konštrukčnou výškou stožiara 300 metrov a je jedným z najvýznamnejších rozhlasových bodov na Slovensku. Z lokality Banská Bystrica Suchá Hora vysielajú verejnoprávne rozhlasové stanice RTVS Rádio Slovensko na frekvencii 90,1 MHz a Rádio Regina Stred 101,5 MHz s vyžiareným výkonom 100 kW. Plánované rekonštrukčné práce sa budú realizovať od 29. apríla 2024 s denným rozsahom prác od 08.00 h do 18.00 h, s výnimkou nedieľ. Zmluvný partner RTVS a prevádzkovateľ rozhlasových vysielačov spoločnosť Towercom, a.s bude...
  • 18.04.2024 13:25 Známa produkčná spoločnosť začína natáčať film o Karlovi Duchoňovi (VIDEO) (O médiách.com)
    Známa produkčná spoločnosť začína natáčať film o Karlovi Duchoňovi (VIDEO)

    Príbeh hudobnej legendy a jedného z najobľúbenejších spevákov 70-tych a 80-tych rokov v Československu – Karola Duchoňa – sa dostane na plátna kín budúci rok v lete. Film o živote tejto legendy začne režisér Peter Bebjak nakrúcať už o niekoľko týždňov.


  • 18.04.2024 12:05 World Press Photo vyhrala fotka Palestínky s mŕtvym dieťaťom v náručí (FOTO) (O médiách.com)
    World Press Photo vyhrala fotka Palestínky s mŕtvym dieťaťom v náručí (FOTO)

    Víťaznou snímkou tohtoročnej fotografickej súťaže World Press Photo sa stal film smútiacej Palestínky, ktorá drží v náručí telo svojej mŕtvej päťročnej netere zabalenej do bielej látky. Fotograf agentúry Reuters Muhammad Sálim ju zverejnil 17. októbra 2023 v nemocnici v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, oznámili usporiadatelia.


  • 18.04.2024 11:50 Keď pôjdete na nákup do BILLA, aj vy môžete na Deň narcisov podporiť onkologických pacientov (O médiách.com)
    Keď pôjdete na nákup do BILLA, aj vy môžete na Deň narcisov podporiť onkologických pacientov

    Vedeli ste, že na Slovensku ročne pribúda 40 000 onkologických pacientov? Pri takomto vysokom počte každý z nás pozná človeka, ktorý bojuje s vážnym, život ohrozujúcim ochorením. Spoločnosť BILLA dlhodobo podporuje zdravotne znevýhodnené skupiny, preto sa už po šiestykrát zapája do zbierky Deň narcisov. Dobrovoľníkov, u ktorých za ľubovoľný príspevok môžete získať symbolický narcis a podporiť tak onkopacientov, stretnete vo štvrtok 18. 4. aj v blízkosti predajní BILLA po celom Slovensku.


  • 18.04.2024 11:45 Rakovinu ročne zistia až u 40 000 ľudí na Slovensku. Keď pôjdete na nákup do BILLA, aj vy môžete na Deň narcisov podporiť onkologických pacientov (O médiách.com)
    Rakovinu ročne zistia až u 40 000 ľudí na Slovensku. Keď pôjdete na nákup do BILLA, aj vy môžete na Deň narcisov podporiť onkologických pacientov

    Vedeli ste, že na Slovensku ročne pribúda 40 000 onkologických pacientov? Pri takomto vysokom počte každý z nás pozná človeka, ktorý bojuje s vážnym, život ohrozujúcim ochorením. Spoločnosť BILLA dlhodobo podporuje zdravotne znevýhodnené skupiny, preto sa už po šiestykrát zapája do zbierky Deň narcisov. Dobrovoľníkov, u ktorých za ľubovoľný príspevok môžete získať symbolický narcis a podporiť tak onkopacientov, stretnete vo štvrtok 18. 4. aj v blízkosti predajní BILLA po celom Slovensku.


  • 18.04.2024 11:40 Britský herec Hugh Grant urovnal spor s britským bulvárom ohľadom odpočúvania (O médiách.com)
    Britský herec Hugh Grant urovnal spor s britským bulvárom ohľadom odpočúvania

    Britský herec Hugh Grant sa s vydavateľom bulvárneho denníka The Sun dohodol na urovnaní sporu ohľadom obvinenia z odpočúvania hercovho telefónu a vlámania do jeho domu. Podľa agentúry Reuters to vyplýva z dokumentov, ktoré Grantov právnik David Sherborne poslal londýnskemu vrchnému súdu. Ten vlani v máji rozhodol, že súdne konanie s mediálnym domom kvôli odpočúvaniu môže začať.


  • 18.04.2024 11:30 Meta by podľa regulátora mala ponúknuť služby zadarmo bez cielenej reklamy (O médiách.com)
    Meta by podľa regulátora mala ponúknuť služby zadarmo bez cielenej reklamy

    Americká spoločnosť Meta a ďalšie veľké internetové platformy by mali používateľom poskytnúť možnosť využívať ich služby zadarmo bez cielenej reklamy. Vyplýva to podľa agentúry Reuters z dnešného vyjadrenia Európskeho zboru pre ochranu osobných údajov (EDPB).


  • 17.04.2024 11:55 Odteraz si zákazník vie kúpiť paušál jednoducho aj cez aplikáciu. O2 zdigitalizovalo proces nákupu a aktivácie paušálu (O médiách.com)
    Odteraz si zákazník vie kúpiť paušál jednoducho aj cez aplikáciu. O2 zdigitalizovalo proces nákupu a aktivácie paušálu

    Zákazníci O2 si s mobilným telefónom v ruke vybavia kúpu nového paušálu odkiaľkoľvek. Stačí im na to O2 aplikácia.


  • 17.04.2024 10:55 Našpúliť pery... a cvak! Ako zistíte, či aj vaše dieťa nemá selfitídu? (O médiách.com)
    Našpúliť pery... a cvak! Ako zistíte, či aj vaše dieťa nemá selfitídu?

    Umenie selfíčok (teda fotenie si vlastných portrétov a ich zdieľanie na sociálnych sieťach) ovláda čoraz viac mladých dievčat, ale aj chlapcov. Vedia úplne presne, z ktorého uhlu vyzerajú najlepšie, z ktorej strany má dopadať svetlo, aké použiť filtre. Denne si vytvoria desiatky až stovky portrétov. Tie najlepšie zdieľajú na sociálnych sieťach, a potom už len rátajú srdiečka a lajky. Zdá sa vám, že čítate o vlastnej dcére alebo synovi?


  • 17.04.2024 10:55 Predkladáme dva konkrétne návrhy na zníženie vysokých cien benzínu (O médiách.com)

    Robert Fico vlani pred voľbami sľuboval, že zatočí s vysokými cenami za benzín, pretože vtedajšia vláda s tým vraj nič nerobila. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) mu včera pripomenula, aby naplnil svoje predvolebné sľuby a obrovské ceny konečne riešil. Ak by vláda chcela, mohli by sme mať najnižšie ceny v regióne. Naša včerajšia výzva však zostala bez odozvy, a tak sme dnes predložili do podateľne národnej rady dva návrhy zákonov, ktorými sa ceny za benzín znížia takmer o 20 centov na liter.


  • 17.04.2024 10:45 Sieť X na žiadosť indických úradov zmazala pred voľbami príspevky politikov i strán (O médiách.com)
    Sieť X na žiadosť indických úradov zmazala pred voľbami príspevky politikov i strán

    Sociálna sieť X vyhovela požiadavke indickej volebnej komisie a pred parlamentnými voľbami v krajine zmazala niekoľko príspevkov. Uviedla to agentúra Reuters s tým, že zmazané z niekdajšieho twitteru boli politické prejavy niektorých indických politikov, politických strán i kandidátov do volieb.


  • 16.04.2024 23:20 O2 prichádza s produktom prispôsobeným pre potreby deti a ich rodičov (O médiách.com)
    O2 prichádza s produktom prispôsobeným pre potreby deti a ich rodičov

    Telekomunikačný operátor O2 prináša pre svojich zákazníkov novú SIM kartu navrhnutú pre potreby rodičov, ktorí chcú mať aktivity svojich detí pod palcom. O2 Junior je prvá SIM-ka, ktorej hlavnými benefitmi sú jednoduché riadenie mobilnej spotreby, neobmedzené volania a SMS na tri zvolené telefónne čísla, a bezpečnosť v digitálnom priestore v sieti O2.


  • 16.04.2024 23:05 INDEX PROSPERITY: Sme na 24. mieste v EÚ. V dobiehaní vyspelej Európy dlhodobo stagnujeme, prakticky od roku 2010 (O médiách.com)
    INDEX PROSPERITY: Sme na 24. mieste v EÚ. V dobiehaní vyspelej Európy dlhodobo stagnujeme, prakticky od roku 2010

    Druhé vydanie Indexu prosperity Slovenska, ktorý opäť pripravili analytici Slovenskej sporiteľne, stagnáciu našej krajiny potvrdzuje. Za zlatú dekádu slovenskej ekonomiky môžeme označiť roky 2000 až 2010, kedy sme sa k priemeru EÚ priblížili o 25 percentuálnych bodov. Z našich susedov sa darí dobiehať priemer najmä Maďarsku a Poľsku. Slovensko v praxi nie je chudobnejšie, len okolité krajiny bohatnú rýchlejšie.


  • 16.04.2024 22:40 Marta Jančkárová: RTVS nevedie žiaden džihád voči Smeru (O médiách.com)
    Marta Jančkárová: RTVS nevedie žiaden džihád voči Smeru

    Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha sa po nedeľnej relácii O 5 minút 12 sa prítomnej moderátorka Marte Jančkárovej nepriamo vyhrážal stratou zamestnania len preto, lebo v diskusii nekonala tak, ako by si to predstavoval. Moderátorka mu vypla na konci relácie mikrofón.


  • 16.04.2024 22:35 Jančkárová reaguje na urážky Blahu: RTVS nevedie žiaden džihád voči Smeru (O médiách.com)
    Jančkárová reaguje na urážky Blahu: RTVS nevedie žiaden džihád voči Smeru

    Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha sa po nedeľnej relácii O 5 minút 12 sa prítomnej moderátorka Marte Jančkárovej nepriamo vyhrážal stratou zamestnania len preto, lebo v diskusii nekonala tak, ako by si to predstavoval. Moderátorka mu vypla na konci relácie mikrofón.


  • 16.04.2024 21:05 Ľudia z RTVS sa verejne ohradili voči útokom Ľuboša Blahu na Martu Jančkárovú (O médiách.com)
    Ľudia z RTVS sa verejne ohradili voči útokom Ľuboša Blahu na Martu Jančkárovú

    Koordinačný výbor iniciatívy zamestnankýň a zamestnancov RTVS za verejnoprávnosť a nezávislosť zverejnil stanovisko, v ktorom reaguje na slovné útoky Ľuboša Blahu na moderátorku Martu Jančkárovú:


  • 16.04.2024 15:20 Zomrela režisérka Eva Štefankovičová (VIDEO) (O médiách.com)
    Zomrela režisérka Eva Štefankovičová (VIDEO)

    Vo veku 83 rokov zomrela slovenská filmová režisérka a scenáristka Eva Štefankovičová.


  • 16.04.2024 14:45 Zomrela režisérka Eva Štefankovičová (O médiách.com)
    Zomrela režisérka Eva Štefankovičová

    Vo veku 83 rokov zomrela slovenská filmová režisérka a scenáristka Eva Štefankovičová.


  • 16.04.2024 13:30 Vyzývame vládu, aby riešila ceny benzínu (O médiách.com)
    Vyzývame vládu, aby riešila ceny benzínu

    Robert Fico pred voľbami nahrával dramatické videá, v ktorých sa rozčuľoval nad cenami benzínu, s ktorými vtedajšia vláda nič nerobila. V tom čase bola cena za liter benzínu 1,50 eur, teraz, počas celého pôsobenia Ficovej vlády, je na úrovni 1,70 eur. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) preto vyzýva vládu, aby tieto ceny konečne začala riešiť.


  • 16.04.2024 12:45 Grécki novinári štrajkujú kvôli nízkym mzdám a rastúcim cenám (O médiách.com)

    Grécki novinári dnes vstúpili do 24-hodinového štrajku na protest proti nízkym mzdám a rastúcim životným nákladom. V rámci štrajku sa v televízii a rozhlase nevysielajú žiadne správy a spravodajské portály neaktualizujú svoj obsah.


  • 16.04.2024 07:40 Týchto 7 filmov ponúka autentický obraz o spoločnosti (O médiách.com)
    Týchto 7 filmov ponúka autentický obraz o spoločnosti

    Dokumentárna tragikomédia, príbehy o sile priateľstva, čierna satira či tínedžerský horor – aj v minulom roku sme mali možnosť v kinách sledovať pestrú ponuku filmov, ktoré zažiarili na prestížnych festivaloch alebo si získali srdcia tisícok divákov. A teraz prichádzajú priamo do vašej obývačky. Prežite dojemné chvíle, výbuchy smiechu či poučné príbehy s výberom tých najlepších filmov uplynulého roka. Pokračovanie.


  • 15.04.2024 21:05 Kúpu bývania netreba odkladať vzhľadom na nižšie ceny nehnuteľností a neisté vyhliadky úrokových sadzieb (O médiách.com)
    Obdobie prudkého nárastu úrokových sadzieb v minulom roku má Slovensko už za sebou. Európska centrálna banka (ECB) aj po včerajšku udržuje centrálnu sadzbu nezmenenú. Vplyvom uplynulého obdobia pritom dopyt po nehnuteľnostiach ochladol, čo potiahlo ich ceny nadol. Veľa ľudí preto začalo rozmýšľať nad tým, či s hypotékou vzhľadom na očakávaný pokles sadzieb ECB ešte počkať, alebo si ju radšej vziať hneď v kontexte aktuálne výhodnejších cien bývania. Zohľadňujúc pritom neistú situáciu ohľadne konsolidácie verejných financií, ktorá by ovplyvnila výšku úrokovej sadzby pre konečného spotrebiteľa, v kombinácii s očakávaným rastom cien nehnuteľnosti odporúča 365.bank hypotéku neodkladať. Ceny nehnuteľností sú v poklese, no budú rásť Dopyt po bývaní klesol kvôli prudko stúpajúcim úrokovým sadzbám v minulom roku. S tým súviselo zníženie cien niektorých nehnuteľností, najmä starších bytov, ktoré zlacneli v priemere o 10%. „Vplyvo...
  • 15.04.2024 19:10 Vyvraciame klamstvá alebo úmyselné zavádzania ministerky Dolinkovej (O médiách.com)
    Vyvraciame klamstvá alebo úmyselné zavádzania ministerky Dolinkovej

    Ministerka zdravotníctva ani dnes nevysvetlila, prečo zvýhodnila finančnú skupinu Penta a jej nemocnicu oproti ostatným nemocniciam, ktoré boli úspešné vo výzve za 212 miliónov EUR z Plánu obnovy a odolnosti na výstavbu nových nemocníc.


  • 15.04.2024 19:10 Orange prichádza s novou kampaňou, tvárou je hokejová legenda (VIDEO) (O médiách.com)
    Orange prichádza s novou kampaňou, tvárou je hokejová legenda (VIDEO)

    Operátor dnes nasadil novú kampaň, v ktorej zachytáva pády a víťazstvá v kariére známej hokejovej legendy.


  • 15.04.2024 19:05 Orange prichádza s hokejovou kampaňou, tvárou je hokejová legenda (VIDEO) (O médiách.com)
    Orange prichádza s hokejovou kampaňou, tvárou je hokejová legenda (VIDEO)

    Operátor dnes nasadil novú hokejivú kampaň, v ktorej zachytáva pády a víťazstvá v kariére známej hokejovej legendy.


  • 15.04.2024 16:00 Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí (O médiách.com)

    UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.