topspravy.sk mať prehľad
čtvrtek, 28.3.2024 | Meniny má Soòa

Toplist najčítanejších správ za posledných 6 hodín – Topky – Kultúra

  • Legendárny Lemmy Kilmister "ožije" na tohtoročnom Topfeste (Topky)
    Frontman skupiny Motörhead Lemmy Kilmister bol skutočnou legendou rock&rollu s obrovským zástupom fanúšikov. Po jeho smrti vznikla veľká diera, ktorú aspoň čiastočne zapĺňa dlhoročný gitarista skupiny Motörhead Phil Campbell. Rok po Lemmyho náhlom odchode založil kapelu Phil Campbell and The Bastard Sons, s ktorou hrá aj nesmrteľné hity Motörhead.
  • Ronie prichádza s novou piesňou a videom: Je divoké rovnako ako sama speváčka (Topky)
    #Len nedávno pokrstila speváčka Ronie svoj prvý hudobný album „Roniemoon“. Ten je nielen hudobne, ale aj vizuálne silný, motivačný, nostalgický, romantický a najmä divoký – presne, ako samotná speváčka. Práve divokosť pretavila do novej skladby
  • Slovenská speváčka je na titulnej stránke najznámejšieho britského hudobného magazínu! (Topky)
    Mladá slovenská speváčka a autorka Karin Ann od začiatku svojej kariéry pravidelne dokazuje, že aj umelci a umelkyne zo Slovenska môžu zaujať v medzinárodnej konkurencii. Články o jej tvorbe sa pravidelne objavujú v zahraničných médiách, jej skladby počuť vo vysielaní rádií aj na najsilnejších hudobných trhoch sveta a podľa zoznamu jej doteraz odohraných koncertov by ste ani nezistili, že ide o slovenskú umelkyňu.
  • Kto je Ambika Mod? Žiari v seriáli na Netflixe, takmer si nechala ujsť prelomovú rolu svojej kariéry (Topky)
    #Nadaná herečka sa dostala do povedomia vďaka minisérii od Netflixu – Jeden deň (One day), ktorá divákov emocionálne rozdrvila a mnohých priviedla až k slzám. Spoznaj zákulisie skutočného života hlavnej hrdinky z obrazovky.
  • No Name a Nocadeň na úvod turné zažili dva odlišné večery. Spoločnými silami očarili Košice aj Bratislavu (Topky)
    Dve silné koncertné kapely vyrazili minulý týždeň na spoločné česko-slovenské turné. Odštartovali ho 21. marca v rodných Košiciach a o dva dni neskôr sa presunuli do Bratislavy. My sme pre vás zmapovali obe zastávky slovenskej časti turné. Reportáž z Bratislavy pripravila Miroslava Rabčanová, mierne odlišnú atmosféru v Košiciach zase zhrnul Laco Ontko. V apríli sa No Name a Nocadeň, spolu s hosťujúcou kapelou Botox, presúvajú do Čiech.
  • Český TikTok žije novým trendom: Inšpirovala ho známa reality show (Topky)
    #Náklady na život sú extrémne vysoké, doba je náročná a financie mnohým veľmi chýbajú. To, čo si kedysi poznal len z reality shows, možno poznáš aj na vlastnej koži. Minimálny budget na prežitie nasledujúceho dňa, neschopnosť vytvoriť si finančnú rezervu, neustále útrapy s rozdelením peňazí.